Vychutnajte si jesenné maškrty. V hlavnej úlohe sú jablká, hrušky i gaštany

Užite si jeseň v plnej kráse. Prinášame vám tipy na sladké jesenné inšpirácie.

181
181

BRATISLAVA 31. októbra – Jeseň prináša okrem hmly, prízemných mrazov či dažďa aj chutné ovocie, ktoré môžeme jesť nielen nespracované, ale aj v podobe sladkého koláča. Na výber máme jablká, hrušky, hrozno, gaštany či slivky, z ktorých si môžeme upiecť sladké dobroty, ktoré potešia naše chuťové poháriky.

Jesenné maškrty

Jesenné chvíle si môžeme vychutnať aj vďaka gaštanom. Sú vhodné aj pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok. Okrem toho sú napríklad zdrojom vitamínu C, podporujú zdravie pokožky či zlepšujú funkciu mozgu. Stali sa akýmsi chutným a zdravým symbolom jesene.

Je len na nás, či obľubujeme varené, pečené alebo opekané gaštany. Tí, ktorí radi trávia čas v kuchyni, si môžu upiecť sladkú maškrtu. Príkladom je gaštanová torta, ktorej príprava nie je vôbec náročná. Vychladnutý koláč môžeme potrieť krémom, ozdobiť orieškami alebo inými dobrotami.

Chutné dezerty

Jesenné počasie si môžete spríjemniť napríklad aj kávovo-gaštanovým cheesecakom. Lahodná chuť kávy spolu s gaštanmi poteší viaceré jazýčky a pochutia si najmä milovníci kávy.

Ak však neobľubujete gaštany, jesenné chvíle si môžete spríjemniť iným ovocím. Sladké dezerty chutia takmer každému a pochutia si na nich malí aj veľkí. Na jeseň si z jabĺk môžete upiecť napríklad jablkovú piškótu s hroznovým lekvárom, pričom využijete nielen jablká, ale aj hrozno. Milovníci zdravších dezertov si môžu pochutiť na hroznovom koláči s hruškami a škoricou, ktorá rozvonia ich domov. Tí, ktorí obľubujú tekvicu, si pravdepodobne pochutia na typickom jesennom tekvicovom koláčiku.

In this article


Join the Conversation